ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ. Ακολουθώντας τα αρχαία χνάρια.

Γεωμυθικές Περιηγήσεις

Η δράση είναι διαθέσιμη μόνο κατόπιν παραγγελίας. Συμπληρώστε την φόρμα παρακάτω ή πηγαίντε πίσω σε όλες τις Όλες οι Δράσεις

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Σε περίπτωση ακύρωσης 12 ημερών πριν την ημερομηνία του προγράμματος, σας επιστρέφουμε το 100% των χρημάτων σας

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ. Ακολουθώντας τα αρχαία χνάρια.

Σε αυτό το ταξίδι αποκρυπτογραφούμε τα μυστικά της Αρχαίας Μαντίνειας με κλειδιά από τη γεωμυθική κλειδοθήκη μας.
Νεστάνη, Λουκάς, Μηλιά, Κάψια, Λεβίδι, αρχαία Μαντίνεια, γεώτοποι με μυστικά και φανερά περάσματα μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.
Κρήνες, υδραυλικά έργα και καταβόθρες μαρτυρούν το πέρασμα ενός σπουδαίου αρχαίου πολιτισμού που αποτυπώθηκε στους μύθους.
Ποια η σχέση των άθλων του Ηρακλή με τον κάμπο της Μαντίνειας;
Πως σχετίζεται ο Φίλιππος της Μακεδονίας με την περιοχή ή ο Ποσειδώνας με το άλογο;
Που βρίσκεται ο ναός της Δήμητρας και ποια γεωμυθικά στοιχεία επιχειρηματολογούν υπέρ της ύπαρξής του στο μαντινειακό οροπέδιο;
Αγία Φωτεινή. Η εκκλησία που τοποθετείται στις πιο παράξενες εκκλησίες του κόσμου (!) μας περιμένει να την επισκεφτούμε στον κάμπο της Αρχαίας Μαντίνειας.
Σπήλαιο Κάψια. Χρώματα εκρηκτικά, κόκκινα και κίτρινα και γαλάζια δημιουργούν ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς φτιαγμένο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Μια πραγματικότητα του μαντινειακού οροπεδίου που δεν τη χωράει ο ανθρώπινος νους!
Αρχαία Μαντίνεια. Στους κάμπους της Αρκαδίας δεσπόζει ο ιερός αυτός τόπος, η πολυάμπελος χώρα όπως αναφέρεται από τον Όμηρο.
Λεβίδι. Καταλήγουμε στην ιστορική κωμόπολη, με θέα το επιβλητικό Μαίναλο, τον κάμπο, τον καταπράσινο λόφο της Ανάληψης στα ανατολικά και τα βουνά του Αρτεμησίου και του Χελμού στο βάθος, για να απολαύσουμε το φαγητό μας τη γαλήνη και την ηρεμία.
Σε αυτό το ταξίδι, παρέα με τον Αρκάδα γεωμυθικό περιηγητή μας θα δούμε και θα γευτούμε ομορφιές που δεν είναι εύκολα προσιτές σε όλους…
Αρκάδας ή Αρκάς; Πρόσωπο της ελληνικής μυθολογίας;

8.00

Εκκίνηση

10.30

Άφιξη στην Μαντίνεια

Νεστάνη - Φιλίππειος Κρήνη

Λουκάς - Ναός Δήμητρας

Μηλιά - Ναός Ποσειδώνα

Αρχαιολογικός χώρος Μαντίνειας και Αγία Φωτεινή

Σπήλαιο Κάψια

Λεβίδι. Φαγητό και ελεύθερο πρόγραμμα

20.30

Αθήνα

Η σειρά στο πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει, χωρίς να αλλοιώνεται η φιλοσοφία της δράσης.

Η αρχαία πόλη της Μαντίνειας ήταν ιδρυμένη στην Αρκαδία. Ο σημερινός επισκέπτης προσεγγίζει την αρχαία πόλη μέσω της επαρχιακής οδού που οδηγεί από την Τρίπολη προς τις κοινότητες Αρτεμισίου και Ορχομενού, σε απόσταση περί τα 13 χιλ. βόρεια της πρωτεύουσας του Νομού.


ΟΡΟΙ

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πολίτική ακυρώσεων

Πολιτική Δημοσιεύσεων

Δεν επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση και η ηχογράφηση των ξεναγήσεων και παρουσιάσεων χωρίς την έγγραφη άδεια του διοργανωτή.

Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση φωτογραφικού υλικού και πληροφοριών, για εμπορική ή δημοσιογραφική χρήση, που σχετίζονται με τις δράσεις οργανωμένων περιηγήσεων της εταιρείας ΚΕΔΡΟΣ Α.Ε. χωρίς την έγγραφη άδειά της.